+ 31(0)20 66 25 030 info@avb-law.nl

Slachtoffer door een misdrijf

Wanneer je een slachtoffer (of nabestaande van het slachtoffer) bent van een misdrijf en ten gevolge hiervan letsel oploopt of komt te overlijden, dan biedt het strafrecht de mogelijkheid om de schade te verhalen op de dader. Dit wordt ook wel de vordering benadeelde partij genoemd. De civielrechtelijke vordering wordt dan tijdens de strafzaak behandeld. Dat is emotioneel erg zwaar, omdat je jezelf dan geconfronteerd ziet met de dader. Het is van belang dat je je daarom laat bijstaan door een gespecialiseerde letselschadeadvocaat die dit proces in de rechtbank goed kent en je hier goed op kan voorbereiden.

De vordering benadeelde is geen gemakkelijke. De vordering moet op de juiste manier opgesteld worden, zodat de rechter het eenvoudig kan toewijzen. Wanneer de vordering te complex wordt, zal de rechter het namelijk vaak afwijzen. Dat moet te allen tijde worden voorkomen, nu het strafrecht (meer dan het civiele recht) bij de meeste misdrijven meer garantie geeft op daadwerkelijk verhaal bij de verdachte. Zo kunnen slachtoffers of nabestaanden bij specifieke misdrijven een schadevergoedingsmaatregel vorderen waardoor de voorschotregeling van toepassing is, zodat de Staat het toegewezen bedrag na acht maanden uitbetaalt. De incassolast ligt dan bij het CJIB en niet bij het slachtoffer of de nabestaande.
De advocaten van AVB Law hebben veel ervaring in het (jeugd)strafrecht en het opstellen van de vordering benadeelde partij.

slachtoffer (of nabestaande van het slachtoffer) van een misdrijf?

Wij zoeken de eventuele onrechtmatige daad voor je uit.

ADRES

Postbus 51067
1007 EB
Amsterdam

Contact

+ 31 (0) 20 662 50 30
info@avb-law.nl

Overig

KvK nr. 63982544
BTW: NL824161543B01
BANK: NL94 ABNA 0471 0660 79